Speedway på alla tre

Speedway på alla tre

så jävla svårt va're ju inte!

TräningSkapad av Bergman mån, oktober 31, 2011 11:40:18
sista träning på Kalabanan va igår. Sidovagen gick fortare än nånsin. Maken te motor de e dändäringa GM'n. Vi gick ner sex tänder på bakhjulet å skiten dro lika bra som en glödgad morakniv i margarin.

Efter en stunds tittande på massa solokörare tänkte ja: - Skrôen okk, nu får ja nog sadla upp mej på en sån där "tvåhjuling" å visa hur en riktig kar kör rundbana. å däven vikka impade miner som tog emot mej i depån.

Bilder ska tydligtvis finnas på denna historska undervisning i "Longtrack racing"

nä nu sa ja skita

  • Kommentarer(0)//www.rksmg.se/#post48

In sweden we call it wienerbrô

TräningSkapad av Bergman mån, maj 02, 2011 14:16:01
Hamense, i lördags så fick vi pröva den nye vagnen på Vinsvoll utanför Mjöndalen. Dä va nästan som att de va första gången ja satt på en cykel, för att den häringa nya maskinen var så pass annorlunda den gamle goa dunderräsern.

Men vi fick med en massa goa tankeställare hem å grunna på. En sak var ju att ett av världens i särklass bästa framdäck man kan få tag på, Continental 403, gjorde ju att svängkapaciteten ökade nått otroligt. Därmed så ska vi nog kunna gasa oss längre in i kurvera.

En annan sak äro att motorn kan nog med all säkerhet varvas ofantligt möe mer än tidigare antatt. Dä här kan bara bli bättre.

De nya LJUDDÄMPARNA är de värsta som skett sporten sen Per Jonsson fick lägga av. Låter numera som en ilsken men tystlåten cockerspaniel.


Benhårde Björnar, 93år, från Halden gjorde ett första test av nya cykeln. Den visa sej att va go men måste justeras på en hel del punkter.


Annars va de ett himla fint väder å en massa hyggligt fôlk. Jo förresten så fick Preben skyddsgärdekänning, gick bra me pôjken men ett nytt styre måste inhandlas.

Väl mött seglarvänner
Bergman the bastard


Polonium

Polonium har haft betydelse som strålningskälla, bl.a. använd av Rutherford vid de försök som ledde till atomkärnans upptäckt.

  • Kommentarer(0)//www.rksmg.se/#post33

Presse og trening på Lunner Speedwaybane

TräningSkapad av Bergman tor, januari 06, 2011 19:54:57


Hamense, så fick en provat is och. På onsdagens träning på Lunner insåg ja att om en inte har längre skruv i däcken än 4-5mm så kan en lika gärna slänga upp enna potatissäck som burk. Däremot va de ganska intressant för då kunde ja flyga omkring lite varstans på vagnen. Kändisarna ,mmoooaaaahahaaa , var på plats utom Rune Rudberg. Di fick sitta å hölla sej i å ta nåra varv mä Micke. Micke ä duktig att ta hand om nya fôlk som vill/skall åka med. Med på träningen var ett gäng andra filurer i lustiga munderingar körandes isracing, ATV, Motocross och Speedway. HHmmm kan bli skôj dettahäringa. trött som en gris så här får i lite bilder från gårdagen. Samtliga bilder är tagna av Per Christian Håveødegård.

Jag å Micke lattjar runt!

"Charter" Svein och Farbror Micke

Ojojoj så sleten en kan bli

Enna speedwaycykel som snurrar sej varm

Jörgen Slips ville att hjälmen inte sulle ramla av.

Di däringa isracingmän-i-skorna ä inte riktiga.

Nåra mediala tillägg

VGs artikel
Drammens Tidenes artikel
Nettavisens artikel
TV2s nettsida
Seher.no


Beryllium
Relativ atommassa: 9,012182

Kom ihåg den 15jan på Lunner
Bergman the Sailorman

  • Kommentarer(3)//www.rksmg.se/#post28

Lunner på en lördag

TräningSkapad av Bergman lör, oktober 16, 2010 23:44:28
Här vart en sväng (vänster såklart!) på Lunner idag och hängt över skärmen. Och mycket mera kan ja väl inte säga för egen del. Tror dock att det även idag ble lite snabbare än sist efter att vi fick hjälp av Royne Heia att vrida fram sidovagnshjulet och räta upp det. Tack Royne. På banan idag var även Tommy Heia med den nya fina cykeln (speciellt överdraget) och ny plattformschef. Sköj me att se ett annat ekipage på träning.

Hasse P från Larvik var snäll nog att filma min snärta rôv åt mej!Berylium har atomnummer tre!
T Bergman

  • Kommentarer(0)//www.rksmg.se/#post13