Speedway på alla tre

Speedway på alla tre

Filmtajm

RaceSkapad av Bergman sön, december 29, 2013 18:42:04
  • Kommentarer(0)//www.rksmg.se/#post68

Mesar

RaceSkapad av Bergman mån, april 22, 2013 20:07:15
Prövar att utmana väl valda slabbedaskar på Nordiskt Mästerskap te sommarn, ty varför jag inte vet. Di utmanade äro så in i hallonsnåret kortresta. Ni vet vem ni är.
VÅGA ER HIT!!
Hån och hädelseimmunitet äro härmed satt i kraft.

Väl Vunnet
Bergman the drontkiller

Zirkonium

90% av allt framställt zirkonium används av kärnkraftindustrin. Zirkonium har låg absorbtion av neutroner och används därför för att täcka insidan av reaktorkärlen. Metallen används också i vakuumrör, som legering i stål, i kirurgiska instrument, i fotoblixtar, i tändhattar, i nylonspinnerier och i lamptrådar. Zirkoniumoxid, zirkon, har högt brytningsindex och används som ädelstensmaterial. Den orena oxiden används i smältkärl och som beklädnad av ugnar. Keramisk industri använder oxiden som ljusbrytningsmaterial vilket upptar en stor del av produktionen av zirkonium.

  • Kommentarer(2)//www.rksmg.se/#post66

skovby

RaceSkapad av Bergman sön, april 08, 2012 21:58:27
Ble krash i helgen i danmark. Kolla denna länk för lite info. annars kommer det att komma mera angående sjukhus, skader etc.

Dansk nyhetsportal

Väl skadad

Bergman

  • Kommentarer(0)//www.rksmg.se/#post57

Internationell söndagsfinal

RaceSkapad av Bergman sön, mars 18, 2012 20:39:37

Söndagens final kom att bli en högdramatisk uppgörelse mellan det lokala norska framtidshoppet Sander "Wonderboy" Berg och hela sydamerikas älsklingsförare från Mexico El Sueco Loco.

och i verkligheten så har de inte skett så där in åt helsicke möe förutom att Bridgeportfräsen fick sej en väl behövlig rengöring.

Åsså måste ja påpeka att plåtbankar'n i Skogås projekt Dront mkII ska bli oerhört intressant å få slå på Eldarnas hemmabana i sommar.

Väl spytt

Bergman the pendejo

Titan

Titan är i ren form en blänkande, vit metall. Den är lätt, stark, enkel att framställa och har utmärkt korrosionsresistens. Metallen motstår utspädd svavelsyra och saltsyra, de flesta organiska syrorna, klorgas och klorföreningar. Titan är lika starkt som stål men 45% lättare. Naturligt titan består av 5 stabila isotoper. Åtta andra radioaktiva isotoper är kända. Titan finns i två former med övergångstemperaturen 880°C.

  • Kommentarer(0)//www.rksmg.se/#post56

Speedweekend 2011

RaceSkapad av Bergman tis, september 06, 2011 03:14:15

Resultat 2011:

1:a Björn M Berg/T. Bergman/Fredde

2:a Stellan Egeland/Fredde

3:e Micke Berg/T. Bergman

4:e Tommy Heia/Burken

5:a Team Senil

four of the teams the toughest of the tough Wet track huh Slipin n\\' slidin\\' This time we let you passRutenium

Upptäckt av Svensken Berzelius och ryssen Osann undersökte 1827 de kvarvarande resterna i en lösning av råplatina från Uralbergen Medan Berzelius inte kunde finna några ovanliga ämnen, ansåg Osann att det måste finnas tre nya metaller i lösningen. En av dessa kallade han rutenium. Tysken Klaus, som vanligtvis krediteras för upptäckten av rutenium, kunde 1844 framställa 6 g av ämnet.

  • Kommentarer(0)//www.rksmg.se/#post46

Stellan Vågar Ej Ro I Grannens Eka

RaceSkapad av Bergman tis, juli 05, 2011 13:30:53
Depå
Helgens landskamp slutade med seger för mej och team Egeland/Fredde. Micke kom sist. Vi körde först på respektive cyklar ett heat där jag å Micke vann med ett varv ungefär. Sedan Bytte vi cyklar med varann å då vann team träsktrollen med vår cykel. Så då va ju de oavgjort. Träsktrollen prövade protestera för dom hävdade att vi tjuvstarta, vilket vi inte förstår för de hade ju vart helt meningslöst. Video kommer. Därmed blev de bestämt att vi skulle köra på tid med centurionen, två varv. Vi gick ut först med en tid på 37,8sek. Men då hände de nånting, Stollen Stellan fick tokryck å gasa som aldrig förr även på raksträckerna. Å tror ni skröen inte att dom körde på samma tid. Då föreslog di andra att vi skulle byta på chaufför å burk så burken körde, men då sa Micke att han inte hade någon vidare dödslängtan. Alltså vann SVERIGE för ja utgör ju femtio procent av team nårje.
Träsktrolls mek
Race åsido, så hade vi en helt makalös fin lördag på eldarnas bana på Gladö soptipp. tror vi var där i sex sju timmar. Vi lekte oss nästan ihjäl. Ja burka för allihop på alla cyklar fredde tror ja oxå boka för alla, åsså pröva Stellan burka men han har en lemurs tolernas för centrifugal krafter.
Paj kopplingRäsercykeln te Micke gick åt granskogen, kopplingshjärtat slutade slå.

Stellan berättar roliga historierPå kvällen ble de grillat valkött från lofoten, chiliputäter å bearnässås å nån skum men välsmakande öl som stellan hade låtit spontanjäsa bakom verkstan. Bilden visar ju tydligt hur många gånger fru Egeland har hört hennes stolliga gubbes historier.

Tack till Bosse för eminent vattenbil framförande, Fredde för extrem trevlighet, Stellan för ditt fina handlag, Micke för att du är bäst och till alla i publiken för skratt å applåder.

Mera kommer när skrivkrampen har lagt sej.

Tallium
Tallium upptäcktes spektroskopiskt 1861 av engelsmannen Crookes. Grundämnet döptes efter den vackra gröna spektrallinjen som identifierade ämnet. Metallen isolerades både av fransmannen Lamy och av Crookes 1862.

  • Kommentarer(2)//www.rksmg.se/#post41

Träskråtter, börja darra!

RaceSkapad av Bergman tor, juni 23, 2011 13:49:22
Till er två läsare av denna blogg vill jag säga att kriget har startat.
En viss Stellan Egeland(nej han äro inte nårsk) har tagit utmaningen om ett slag i träsket utanför Stockholm, närmare bestämt Eldarnas hemmabana. I och med detta har ovannämde så kallad "hojbyggare" börjat ett skriftligt krig på sin blogg. Vi kommer att åka över med två sidovagnar å en säck valkött. Farbrorn verkar skeptisk inför grillning av detta kött, varför vet jag ej. Han har väl som alla andra båtfolk klen mage, efter år med diverse burkmat.

Motorn till den nya cykeln är hos Björn-Vidar i Holland på tuning, därför är det inte säkert att den kommer tillbaka i tid för det historska loppet den 2:a juli. Om så blir fallet blir det JRM motor i bägge hojarna, surt men vinsten blir högst troligen överdrivet lätt vikket fall som helst. Mikke lipar hele tiden medans jag svarvar, skruvar, fixar, trixar och röker i garaget. Han har ju nämligen så in åt helvete ont i foten stackarn.

"Dronten" med amatör lallaren Egeland och hans plattformschef.

Här är motor i nye cykeln borttagen å iväg skickat te Holland.

Bägge cyklarna utan motor, nya däck skall monteras, växellåda skall gås över, nya distanser svarvas i beryllium/polonium legering.

Dubnium
instabilt (radioaktivt) grundämne med atomnummer 105, kemiskt tecken Db. Tidigare provisoriskt kallat unnilpentium, tillhör transuranerna. Halveringstiden är mindre än 40 sekunder.

  • Kommentarer(1)//www.rksmg.se/#post37

Kala

RaceSkapad av Michal sön, oktober 03, 2010 20:59:25

Hei

Da hvar det årets siste på Kala. Kjørte oppvisning på et hot rod treff.Vi dvs Bergman og Michal kjørte tre hit . Den nye gm`n går helt greit. og vi/jeg har en masse og lære. Kan kjøre mye fortere med en motor som har punch nok når en kjører på dyngete bane. Fikk også kjørt solo sykkelen(takkte være at Bergman satte den i sammen). Og det var kjempe moro. Skal se og få satt inn noen bilder.

  • Kommentarer(2)//www.rksmg.se/#post7